Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Mar 2016 | 2924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 cartofi
  • 3 rosii coapte
  • ulei de masline
  • 500 grame peste alb, fara piele si oase
  • 1/2 legatura patrunjel
  • fulgi de chili
  • 5 foi de dafin
  • paine pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. 

Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri.

Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de masline, 15 minute, pana incepe sa se caramelizeze. 

Se fierb cartofii in apa sarata, 3 minute. Se scurg. 

Intr-un vas pentru cuptor se aseaza 1/2 din ceapa caramelizata. Se aseaza apoi jumatate din cantitatea de rosii, ardei si cartofi, in straturi. Se taie pestele in bucati si se aseaza peste legume. Se toaca patrunjelul si se presara peste peste, impreuna cu fulgii de chili. 

Se stropeste cu ulei de masline, sare si piper, apoi se aseaza restul de ceapa, rosii, ardei si cartofi, in straturi. 

Se aseaza frunze de salvie printre cartofi si se stropeste totul cu ulei de masline, sare si piper.

Se acopera vasul cu foile de aluminiu si se gateste 30 de minute, in cuptor sau pana cand cartofii sunt gatiti. In ultimele 5 minute, se indeparteaza folia.

Se serveste cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

-Marius- 1

10.03.2016, 08:35

anca_rm 1

10.03.2016, 10:39

wow asta e de incercat , la fav cu ea

Rahela Velicu 1

13.03.2016, 23:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu 3 feluri de branza